Foto på jobbet ?

Idag hade jag med mig kameran till jobbet för att ta några bilder som jag behöver till en presentation jag skall hålla.

Jag har inte funderat på detta tidigare men det finns nog en hel del kul bilder att fota i den miljö jag befinner mig i dagligen.

Jag lägger upp en bild från idag. Bilden är tagen utan blixt med ISO satt på 800. Därefter har jag reducerat bruset lite i Lightroom.

Hämtar prov.

Hämtar prov.


I studion för första gången med min nyinköpta Nikon D300

Nu var det dax att uppgradera min Gamla Nikon D60 mot något som har mera finesser. Jag har funderat på en Nikon D300 under en lång tid eftersom jag tycker den har allt jag behöver till ett väldigt attraktivt pris på begagnat marknaden. Så till slut vann jag en Tradera auktion och fick hem en kamera i väldigt fint skick. Den tog genast till test i fotoföreningens studio. Kameran skötte sig utmärkt och jag är otroligt glad över att ha 51 fokuspunkter i stället för 3 stycken. Vilket lyft i antalet bilder som var korrekt fokuserade. Nedan bifogar jag en bild från dagen.

Jag har sparat ner två versioner en i färg och en i svartvitt. Vilken bild är bättre? För mig varierar det från tillfälle till tillfälle. Undrar vad det beror på? När jag skriver detta känner jag mera för färgbilden.

Studiofotografering

Studiofotografering

Studiofotografering
Studiofotografering

 


Lycksele Hotell Lappland.

Denna bild tog jag för ett par år sedan när jag hade nyligen skaffat mig ett fast 35 mm objektiv.

Ljuset var väldigt speciellt denna höstdag och älven spegelblank. Objektivet har med tiden blivit mitt favoritobjektv. Inget av mina andra objektiv tar så bra bilder som detta. Ett klar prisvärt objektiv som jag har haft mycket glädje av.

Spegeblankt

Spegeblankt